Feike en Marije in Zambia

Giraffes, apen, olifanten, krokodillen, leeuwen, zebra's.......

Na ons weekend in Isanga Bay besloten we drie dagen in Chilonga te blijven zodat Feike een beetje kon herstellen en dat we ons helemaal voor konden bereiden op ons verdere avontuur.

Vrijdagochtend vertrokken we naar Mpika om nog een dagje door te brengen in het weeshuis van familie Magawa. Het was erg leuk om daar een hele dag te zijn en een beetje te spelen en plezier te maken met de kinderen. Zaterdagochtend stonden we al vroeg op, de familie zou ons naar het busstation brengen. We hadden netjes de dag van tevoren kaartjes geregeld, maar toen we aankwamen bleek de bus deze dag helemaal niet te rijden. Gelukkig konden we nog met de postbus mee, die gaat alleen onderweg alle postkantoren langs. Dat was dus een monsterlijk lange rit, ruim 10 uur, maar toen waren we dan ook in Lusaka.

We verbleven weer in ons favoriete Eureka en ook de luxe van Lusaka was wel weer even lekker. Een mooi luchtbed gekocht, heel veel souvenirs op een erg leuke souvenirmarkt, chocopasta ingeslagen enmet Tanja en Renee die ook toevallig in Lusakawaren naar een klein kunstenaarsdorpje in de buurt.

Dinsdag vlogen we naar Mfuwe om eindelijk eens echte wilde dierente gaan bekijken! Op Lusaka airport bleken we 20kg overgewichtaan bagage te hebben, maar gelukkig kost dat bij Zambia Airways maar 1 dollar per kilo en viel de schade dus mee. Het vliegtuig leek net een minibus, er konden 16 personen in!Vanuit onze stoelen achterin konden we de piloot zien zitten en over zijn schouder meekijken.Heel leuk om zo'n vlucht mee te maken maar een stuk spannender dan met een groteBoeing. Dit kleine vliegtuid had namelijk veel meer last van turbulentie en zijwind. Overigens was de landing dan juist weer erg soepel.Feike zag nog olifanten vanuit de lucht maar dat wordt door de andere inzittenden toch wat betwijfeld.

Toen we geland waren op 'Mfuwe International Airport' werden we keurig opgehaald door een medewerker van Track and Trail River Camp.Tijdens de rit naar onze nieuwe verblijfplaats zagen we al krokodillen en nijlpaarden! En aangekomen op de campsite stonden Vera (uit de co-groep) en Paul ons al op te wachten. Erg leuk om hen weer te zien en eens goed bij te kletsen. Daarna hebben we onze tent opgezet aan de oever van de Luangwa. Als we voor de tent zitten en over de rivier uitkijken zien wenijlpaarden, krokodillen en allerlei prachtige vogels!! Echt ongelofelijk. Wat ook erg bijzonder is is dat de olifanten en nijlpaarden 's nachts over de camping lopen. Eten bewaren in de tent is dan ook uit den boze... Verder schijnt het volledig veilig te zijn. Olifanten stappen netjes over de scheerlijnen en nijlpaarden hebben alleen oog voor het gras. Verder zijn er's nachts 3 watchmen actief om je naar de WC te begeleiden. Hele aardige jongens en we vertrouwen ze voor 100%.Overigens zijn er de afgelopen nachten geen beesten op de camping gezien.Wij maken te veel lawaai :)

Inmiddels hebben we ook al3 safari's achter de rug. Alle dieren uit de dierentuin hebben we zo'n beetje gezien. Leeuwen met welpjes van slechts 5 meter! En verdergiraffes, zebra's, buffels, hyena's, impala's, nijlpaarden, olifanten met jongen, krokodillen, apenen allerlei soorten ''geiten''. Heel mooi om al deze beesten van zo dichtbij te zien. Ik had nooit verwacht dat dat mogelijk was! Vanochtend hebben we een walking safari gedaan. Samen met een gids, een gewapende bewaker en iemand om de thee te dragen loop je dandoor het park. Je ziet dan veel minder beesten omdat ze zonder auto wel uit de weg gaan maar ook dit was erg bijzonder. Zonder autogeluiden door zo'n mooie omgeving met overal interessante sporen, bijzondere planten,vogelgeluidenen af en toe een groepje zebra's of een zeearend. Ook op paramedisch gebied zijn we goed bijgeschoold, olifantenpoep roken helpt tegen astma ende vruchten van sausagetrees (bomen metbizarre vruchten die er echt uitzien als worsten!)tegen huidaandoeningen.

Verder zijn we druk met koken op open vuur, het wegjagen van bavianen die het op ons eten gemunt hebbenen met heerlijkzwemmen enbruinbakken bij het zwembad. Een perfecte plek voor een weekje vakantie, dinsdag vertrekken we naar Livingstone!

Liefs van Feike en Marije

Reacties

Reacties

Rob en Tas

Lieve Twee,

Wat heerlijk om zo'n prachtig vakantieverhaal te lezen!! Jullie vermaken je prima zo te lezen! Echt leuk om te horen.

Hier in Nl gaat het ook nog steeds allemaal prima. Wij gaan vanavond Ton en Judiths nieuwe huis bekijken en we zijn erg benieuwd! We hebben al foto's gezien en dat ziet er prima uit :).
Ik ben nu klaar in het Sophia, gisteren heb ik mijn pasje, jas en sleutel ingeleverd en ben nu dus helemaal klaar voor het CB. Ik houd jullie op de hoogte!

Geniet volop en tot snel kan ik nu wel zeggen!

Veel liefs,

Rob en Tas

Rein, Laura & Semmetje

Lieve Feike & Marije,
We zijn weer helemaal op de hoogte hoor! Liepen enkele verhalen achter. Wat geweldige ervaringen allemaal (behalve dat weekendje ziek... :-) ...). Helpen in een weeshuis, op 'huisbezoek', je verblijfsvergunning... Na al het mooie werk dat jullie hebben gedaan, nu even genieten van de prachtige omgeving in Afrika. Mooie foto's!
Wat ontzettend lief dat jullie aan Sem's verjaardag hebben gedacht! Het was een waar feestje en Semmetje was de grootste feestbeest. Hij keek zijn ogen uit en genoot echt met volle teugen. Hij kreeg uiteindelijk door dat onder inpakpapier er altijd wel leuke cadeautjes verstopt zitten. Maar het meeste oog had hij voor de ballonnen! ;-) Op mijn hyves staan wat nieuwe foto's.

Veel plezier nog!
Dikke smakkerd,
Rein, Lautje & Sem!

Jacomar

Hey!
Wat een geweldige ervaringen! Ik ga ervan uit dat de foto's in overvloed zijn om jullie mooie beschrijvingen kracht bij te zetten, dus als jullie terug zijn kunnen we ff een avondje foto's kijken organiseren, want al dat moois wil ik natuurlijk wel zien... Geniet lekker van jullie vakantie!!

Ook hier gaat alles goed, nu 1 weekje CB gehad en het is erg leuk. Leuke, spontane, aardige mensen, geen chagerijnige, overstresste assistenten, dus gaat helemaal goedkomen, haha... Net lekker een beachvolleytoernooitje gehad en Martins enkel heeft het goed gehouden... Tot snel en geniet er nog even van!!

Liefs Jacomar

Fenneke

Beste mensen,

wat een mooie verhalen hier.

Ben net paar uur terug uit Schotland en ben nog vol van alle 'wildlife' daar.
Heb op

Fenneke

mijn berichtje viel op dubieuze wijze weg...

maar goed papagaaiduikers, dolfijnen, zeehonden, roofvogels en ook heel veel mooie bloemen hebben ik op Iona (een eiland van de Inner hebrides) gezien.

Verder is daar een religieuze gemeenschap geinspireerd op het keltische christendom met veel oog voor "gemeenschap", "dagelijks werk en religie" en heel mooie muziek.

Het was een heerlijke vakantie!

Groetjes,

Fenneke

Ineke ten Cate

Hallo Marije en Feike,

Heel veel plezier op jullie rondreis. En lekker tot rust komen op het bekende plekje Eureka. Ongemerkt begin je een bekende te worden. Heeft Feike nog iets van onze voetballers meegekregen? Zo niet, dan is het zonder hem helemaal goed gegaan. Heel Nederland denkt nu meteen dat we op ons gemakkie de EK winnen.
Reis in gedachten met jullie mee.

Groetjes
Ineke

Marianne

Lieve Feike en Marije,

Wat een heerlijke tijd ijkt me het voor jullie zeg. Ik heb zo de afgelopen tijd al jullie verhalen gevolgd. Stiekem vergelijk ik het een beetje met mijn reis naar Tanzania, en ik herken veel van wat jullie schrijven. Vooral de chocopasta haha. Geniet ervan, voor je het weet ben je weer terug. Hier gaat alles goed. Ik heb een nieuw huurhuisje gevonden in Den haag en heb de sleutel al. Ons huis in Moordrecht is verkocht en 11 juli is de overdracht. Veel veranderingen dus maar wel goede. Geniet nog even van de mooie kleuren, geuren, dieren en de Afrikaanse mensen. tot snel, gr. marianne

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!